לפני עלות השחר
משתתפים: איליה גפטר, אסי משולם, אסף רהט, מרים גמבורד, רונית גולדשמידט, צוקי גרביאן, יונתן , יונתן הירשפלד, ערן וובר, זהר טל ענבר, רן טננבאום, בועז לוונטל , מתן לוי, רני פרדס, דוד פרנקל, שירה קמרד, מיכלאנג׳לו
אוצרים: צוקי גרביאן ויונתן הירשפלד
פתיחה – חמישי 13/6/24 שעה: 19.00
נעילה – 10/7/24
בארוק
ההיסטוריה של האמנות נדמית לעיתים כנעה כמטוטלת משמי התכלת אל הדמדומים. מהאידאה של היוונים אל הגלדיאטורים הנטבחים בקולוסיאום הרומי; מעיר האלוהים של אוגוסטינוס, לגרוטסקות ולגרגולים של ימי הביניים; מהשלווה הסימטרית וההרמונית של רפאל שטוף שמש לאפלה של קראווג'ו.
הבארוקיות היא דרגה, או שלב, או אופן, שבו מופיע המומנט הזה של הדמדומים. יוסי מאלי בספרו "מעבר לתבונה" מושך חוט שהוא מוצא אצל ניטשה: "טענתו העיקרית של ניטשה היא שהבארוק אינו מיוחד ומוגבל לתקופה מסוימת, אלא הוא צורת ביטוי כללית שחוזרת ונשנית בהיסטוריה – מחאה על תרבות שאיבדה את חיוניותה והפכה מכובדת מדי, "קלסית", במובן זה שהיא מקודשת על ידי חוקים דתיים, פוליטיים, ואסתטיים נוקשים. לדברי ניטשה "סגנון בארוקי מתפתח בכל פעם מחדש בעת קמילתה של אמנות גדולה.."
התערוכה הנוכחית מנסה לשים את האצבע על הרגע ההיסטורי שבו אנו חיים כעת כרגע של דמדומים, רגע שבו הרוח של אומה מאבדת מחיוניותה, ואמנים אחדים מגיבים בבארוקיות.
פואמה של מיכלאנג'לו / תרגום: יונתן הירשפלד
״המרבים לדבר במוות מדמיינים/
תמונה קודרת שאין להביט בה/
אך אני יודע שמותי לשמחתי
יבוא יפה, בהדרגה לקראתי
מלא במתיקות יגשים המוות את חיי״
שעות פתיחת הגלריה: בימים א'-ה' בשעות 19.00-11.00 שבת: 14.00-11.00
דוד חכמי 18, תל-אביב טל: 03-6887090