לימודי ציור מנשר - אמנות-שני-דיכנר
צור קשר

תואר בקולנוע – תכנית הלימודים במחלקה לקולנוע לתואר ראשון במדעי הרוח של האו"פ ובוגר מנשר בקולנוע

"החיים הם סרט ולכולנו תפקיד על הסט" (וזה לא ציטוט של ברנרד שו)

תכנית לימודי קולנוע וטלוויזיה במנשר משלבת סדנאות מעשיות ויצירה אישית, לצד הרצאות ושיעורים עיונים העוסקים בהיסטוריה של הקולנוע ובתחומי התרבות והאמנות השונים.

המחלקה לקולנוע וטלוויזיה במנשר מכשירה בוגרים איכותיים ויוצרים מקוריים המשתלבים בכל תחומי העשייה: בימוי עלילתי ודוקומנטרי, תסריטאות הפקה, יצירת פורמטים, סדרות וקליפים, צילום קולנוע, עריכה והפקה.

במהלך לימודיהם מתנסים הסטודנטים במגוון סגנונות עשייה ורוכשים כלים מקצועיים להתמודדות עם המורכבות והייחודיות של המציאות הישראלית לא רק בתחום אלא גם במישור הציבורי וחברתי.

החל מתחילת הלימודים ועד לפרויקט הגמר שבסוף ארבע השנים לומדים את הטכניקות, הכלים והתוכנות, מתרגלים בסדנאות המעשיות, יוצרים סרטים קצרים ומרחיבים כל הזמן גם את הרקע בתחום ובתרבות בכלל.

תכנית הלימודים הדינאמית מאפשרת בחירה של מסלול אישי מותאם לכל סטודנט על פי שאיפותיו וכישוריו.

הקו המנחה את המחלקה הוא פלורליזם אמנותי ומקצועי, תוך שימת דגש על חיפוש אמצעי מבע חדשים – קולנוע בועט.

תואר בקולנוע – תכנית הלימודים שלנו מאפשרת לסיים תוך ארבע שנים – לימודים לתואר B.a במדעי הרוח של האוניברסיטה הפתוחה, וכן כבוגר 'מנשר' בקולנוע.

בוגרי מנשר ללימודי קולנוע בטקס האוסקר

בוגרי מנשר ללימודי קולנוע בטקס האוסקר

הציוד העומד לשימוש הסטודנטים הוא ציוד מעודכן ואיכותי: מצלמות HD לכל השנים, סטים של מצלמות DSLR  לשנה ג', מצלמת 5SONY F לסרטי גמר, מערכת עדשות פריים קולנוע, מערכות עריכה AVID כבר משנת הלימודים הראשונה, פיינל קאט (מערכת און ליין), מערכת פרוטולס לעריכת סאונד, ציוד תאורה והקלטה מקצועי ועוד ועוד אביזרים וציוד נלווה.

סרטי הבוגרים מופצים לפסטיבלים בארץ ובעולם וזוכים בפרסים ובהערכה רבה בכל הפלטפורמות הבולטות בקולנוע.

בוגרינו כבר עשו פיצ'רים משל עצמם, זכו בפסטיבלים, ורבים אחרים השתלבו בקלות בתעשייה בתחומי הקולנוע השונים, בתפקידי צלמים, עורכים, תסריטאים, חברות פרסום והפקה ואף הטלוויזיה ובאינטרנט – בתפוצה חתרנית אדירה.

אודות מחלקת קולנוע והישגים >>

שאלות ותשובות נפוצות במסגרת לימודי תואר בקולנוע:

למה לבחור בלימודי קולנוע עם תואר במנשר?

מחלקת קולנוע במנשר הינה בין המחלקות הטובות והמצליחות בארץ, בוגריה מוכרים בארץ ובעולם בעקבות זכיות ומועמדויות במגוון תחרויות בתחומים שונים ושמה של המחלקה יצא לרחוק.

למי מתאים ללמוד תואר בקולנוע?

לימודי קולנוע במנשר מתאימים לקהל הרחב ולכל מי שרוצה לעסוק באופן מעשי בעשיית קולנוע, בין אם זה להיות במאי, תסריטאי, צלם קולנוע, עורך קולנוע, מפיק, ארט וכו'.

בדרך כלל בעיקר מתאים לבני 18-40 כי הלימודים מכוונים לאנשים שלאחר הלימודים גם ירצו להשתלב בתעשייה-אמנות הזו.

מה לומדים בלימודי תואר בקולנוע?

לימודי הקולנוע במנשר כוללים יסודות בימוי דוקו, עריכה, צילום קולנוע, תסריט, בימוי וצילום ערב, בימוי עלילתי שנתי, תוכנות אוויד, תוכנות אוןליין, עריכת קול, אפטר, משחק מול מצלמה ובימוי שחקנים, מבע קולנועי, ההיסטוריה של הקולנוע ועוד.

האם יש תנאי קבלה ללימודי תואר בקולנוע?

תנאי הקבלה ללימודי התואר, הינם מעבר ראיון מקצועי עם ראש המחלקה לקולנוע וכן ראיון אישי עם מנהל המכללה.

כמה זמן נמשכים לימודי תואר בקולנוע?

לימודי תואר ראשון בקולנוע במנשר מתחילים משנה אחת של שלושה ימים בשבוע, וכדי לסיים עם תואר ראשון בקולנוע ותעודת בוגר מנשר ימשכו הלימודים לארבע שנות לימוד אקדמיות.

מהן אפשרויות התעסוקה לאחר לימודי תואר בקולנוע?

בוגרי המחלקה משתלבים בעולם עשיית הקולנוע והטלוויזיה על כל גווניו כמפיקים, במאים, צלמים, עורכים ועוד בגלל העולם הגדול של תעשיית הקולנוע כל אחד יכול להשתלב במה שהוא אוהב וטוב בו.

 

תוכנית לימודים תואר בקולנוע:

דגשים ומטרות שנה א'

הכרות עם בניית סיפור. מהו בכלל סיפור קולנועי.

העמדת הסיפור (בימוי), צילום הסיפור, עריכת הסיפור, 

קולנוע דוקומנטרי

צילום סטילס

תולדות קולנוע ורעיונות חברתיים

יש לבחור 6 סדנאות + 2 קורסים עיוניים (מנשר או או"פ)

יסודות בימוי קולנוע – סדנא, שנתי, חובה

סמ' א' יעסוק בשאלת המקום והמרחב בשפה ובסיפור הקולנועי – כיצד בונה הבמאי רקע תרבותי, סוציולוגי, היסטורי וכדומה, כיצד המקום והמרחב יכתיבו דפוסי התנהגות ומשמעות.

סמ' ב' יעסוק בגישות הבסיסיות לטיפול בדמות – בחירה נקודת הזמן של דמות, בחירה הקשר בין הדמות לסביבה והיכולת שלה להפוך לדמות קולנועית.

מבין הנושאים שילמדו ויתורגלו במהלך השנה: פריים, שוט, מיזנסצנה, שימוש בחלל ובזמן, מהי שפה ויזואלית, התבוננות, פרשנות, אמירה. השיעורים יכילו הרצאות קצרות על בימוי קולנוע, מובאות מטקסטים ודוגמאות מסרטים, ובחלקם העיקרי הערכות ומשובים על תרגילי בימוי שיבוצעו בעבודה עצמית.

יסודות תסריט קולנועי – סדנא, שנתי, חובה

סמ' א: כיצד מספרים סיפור קולנועי, דמות גיבור, דמויות משנה, סוגי דמויות (עגולה ושטוחה, גיבור ואנטי גיבור), כיצד מעצבים ומאפיינים דמויות וכיצד בונים את המתח ביניהן. מהו קונפליקט קולנועי ואיך מעוררים אותו, מהו מאורע מחולל ומה תפקידו בסרט, מהו תפקיד הפעולה בסרט ואיפה ממקמים אותה.

סמ' ב': השפה הקולנועית וכיצד בונים בעזרתה תסריט. כיצד מעבירים אינפורמציה, מה זה סבטקסט ואיך מיישמים אותו, מטאפורות קולנועיות, הזרה, קונטקסט וספציפיות, מהם החוקים עשה ואל תעשה, מהם הכללים והיוצאים מן הכלל, איך כותבים דיאלוג, איך אומרים בלי לדבר, איך מראים בלי להראות. כמו כן – רבדים בתסריט, מבנה העלילה וחלקיו (התחלה, אמצע, סוף) וכיצד מיישמים זאת בתסריט לסרט קצר.

יסודות צילום קולנוע – סדנא, שנתי, חובה

קורס זה עוסק בעיקר בהיכרות, תירגול ותפעול של אמצעי הצילום הקולנועי: מצלמות ואביזריהן, הקלטה, תאורה, רקעים. הקורס משלב עיסוק מעשי ורעיוני ביסודות הצילום הקולנועי. במהלך הקורס יתרגלו הסטודנטים לא רק תפעול הציוד אלא כיצד יוצרים – אור ותאורה, חשיפה נכונה, זוויות צילום, תנועות מצלמה וקומפוזיציה.

יסודות עריכת קולנוע – סדנא, שנתי, חובה

הקורס יחולק לשני סמסטרים. בסמ' א' תילמד מערכת ה-AVID – ההיבטים הטכניים שלה ושליטה בהפעלתה. סמ' ב' יעסוק בעקרונות ובמושגי היסוד של העריכה האנליטית וידגיש את צמצום השוט הבודד לאמירה משמעותית ואת מיקומו ברצף הקולנועי.

יסודות בימוי דוקומנטרי – סדנא, שנתי, חובה

לימוד יסודות השפה והמבע הקולנועי הדוקומנטרי. החל מתיעוד פשוט של פעולה או של מקום, המשך לכתבה מצולמת ועד לסרט דוקומנטרי קצר. תרגולי שטח בצוותים קטנים.

מבוא לצילום סטילס – סדנא, שנתי, חובה

מושגי יסוד בהסתכלות צילומית: קומפוזיציה, זווית, תאורה, הקפאה. תרגול נושאים לצילום: טבע, דמות, נוף, נושא ורקע, פורטרט עצמי, מטאפורה, תחושה, ביקורת ועוד. הקורס ידגיש את הצד הרעיוני המופשט של הפריים הסטטי, שהינו אחד מאבני היסוד של הקולנוע.

המבע הקולנועי – עיוני, שנתי, חובה

המבע הקולנועי הוא שפה המשלבת אמצעים אמנותיים וטכניים. תכלית הקורס היא הכרות עם מרכיביו השונים של הקולנוע דרך השפה: צילום, עריכה, עיצוב התמונה ועיצוב פסקול. הקורס ייתן דגש על הפואטיקה הקולנועית ועל התפתחות הז'אנרים החל מהקולנוע ההוליוודי ועד שנות הארבעים.

מבוא לתרבות, מחשבה וחברה – עיוני שנתי, בחירה

מבוא כללי לתחומי החברה, הפוליטיקה, התרבות, החשיבה התיאורטית והרעיונות. מיתוסים, אגדות ומונחים מרכזיים הקשורים בפסיכולוגיה, בסוציולוגיה, בפילוסופיה, בדתות ואמונות ובאתיקה ואסתטיקה. הקורס יקנה מיומנות בסיסית בכתיבה וביטוי של רעיון ובניתוח טקסטים.

דגשים ומטרות שנה ב'

העמקה ביסודות ובניית תסריט שיצולם

בימוי סיפורים קצרים – עלילתי ודוקומנטרי

קורסים מתקדמים בעריכה וצילום קולנוע, תסריט קומי

משחק מול מצלמה

קולנוע מודרני: אמריקאי, אירופאי, ישראלי

יש לבחור 6 סדנאות + 2 קורסים עיוניים (מנשר או או"פ)

עקרונות בימוי עלילתי – סדנא, שנתי, חובה

סמ' א': מיזנסצנה. עיסוק באספקטים השונים של המיזנסצנה הקולנועית (קומפוזיציה, תנועה במרחב, משחק, עיצוב) בשלב ראשון בימוי סצנה מתוך סרט קלאסי. ולסיום הסמסטר: סצנה של עד חמש דקות מתסריט של הבמאי – אינטראקציה בין אנשים.

סמ' ב': לוקיישן. א. הלוקיישן כנקודת מוצא לתסריט (מה בין אתר התרחשויות לבין הדמויות והחפצים שמאכלסים אותו וכיצד משמש הלוקיישן כמטאפורה לתמה של הסיפור), ב. הסט הקולנועי ודרכי העבודה בו, ג. תרגיל סיום: שמונה עד עשר דקות (תסריט של הבמאי) שבו יש שילוב של לוקיישן משמעותי עם מיזנסצנה מיוחדת.

הקלטת שטח – סדנה מרוכזת בין הסמסטרים, חובה

סדנה מרוכזת שתיערך בחופשה הבין סמסטריאלית לשימוש בציוד הקלטה.

עקרונות בימוי דוקומנטרי – סדנא, שנתי, בחירה

סמ' א' – מיזנסצנה. עיסוק באספקטים השונים של המיזנסצנה הקולנועית (קומפוזיציה, תנועה במרחב, משחק, עיצוב) – בימוי סצנה קלאסית. לסיום הסמסטר: סצנה של עד חמש דקות מתסריט עצמאי – אינטראקציה בין אנשים.

סמ' ב' – הלוקיישן כנקודת מוצא לתסריט. מה בין אתר ההתרחשות לבין הדמויות והחפצים שמאכלסים אותו וכיצד משמש הלוקיישן כמטאפורה לתמה של הסיפור. הקורס יעסוק גם בסט הקולנועי ודרכי העבודה בו. תרגיל סיום: 7-10 דקות (תסריט עצמאי) שבו יש שילוב של לוקיישן משמעותי עם מיזנסצנה מיוחדת.

עקרונות תסריט עלילתי – סדנא, שנתי, בחירה

סמ' א': הסצנה היא מיקרוקוסמוס של היצירה כולה – מתי מתחילים ומסיימים סצנה, איך צולחים את מעברי זמן, הקשר בין הדמויות לבין הסביבה, הסצנה על רצף הסיקוונס. כתיבת תסריט לתרגיל מיזנסצנה של קורס בימוי.

סמ' ב': הדיאלוג. כיצד להביע רגשות, כיצד למסור מידע ולקדם את העלילה באמצעות הדיאלוג, מה בין טקסט לבין סאבטקסט, מהי שפה פרטית וכיצד מחברים דיבור לפעולה. כתיבת תסריט לסרט שנה ב' המשלב לוקיישן עם מיזנסצנה מיוחדת.

תסריט קומי – סדנא, שנתי, בחירה

כתיבה קומית היא אחד הז'אנרים היותר מקובלים בקולנוע ובטלוויזיה. כל מה שנראה כהברקה של קומיקאי מיומן או כתגובה מידית לאירוע – הינו בעצם טקסט כתוב מראש בצורת תסריט. לשם כך נדרשות מיומנויות גבוהות של שפה, היכרות מעמיקה עם הז'אנר והתתי ז'אנר, תחכום ותרגול.

עקרונות צילום קולנוע – סדנא, שנתי, בחירה

סמ' א' – תאורה. עקרונות ביחסי צלם ותאורן, שימוש בסוגי תאורה שונים, אור טבעי מול אור מלאכותי, שילובי תאורה,צילום שטח,צילום קולנוע בתנאי שטח קשים, אלתור, תכנוני תאורה, צילום נוף ללא תאורה וכו'.

סמ' ב' – מצלמה על הכתף, ייצוב התמונה, יציבות תוך כדי תנועה, עיקוב והיטמעות הצלם בסביבה, צילום מתערב, מצלמה על התקנים וכו'.

עקרונות עריכה פוסט פרודקשן – סדנא, שנתי, בחירה

סמ' א':  הרחבה, התמחות ושכלול השליטה בצד הטכני והמעשי של תוכנת AVID.

סמ' ב':  הרחבה לטכנולוגיות נוספות של פוסט פרודקשן – תוכנות עזר.

עקרונות בעריכת קולנוע – סדנא, שנתי, בחירה

סמ א' יתמקד במושג ההמשכיות של הסיפור והתמונה: הפעולה, האור, הצבעוניות ותנועת הגיבור. ומנגד – אפשרויות שבירה של ההמשכיות: קולאז' של זמנים ומקומות ועריכה בקווים מקבילים.

סמ' ב' יתמקד ביחסים שבין ערוצי הסאונד לבין התמונה: הרמוניה, ניגודיות, תזמון, קצב.

משחק מול מצלמה – סדנא, שנתי, בחירה

סמ' א'. עבודת השחקן. לימוד עקרונות המשחק מנקודת מבטו של שחקן. התנסות במרכיבי המשחק: רצון, מעצור, קונפליקט, וחלוקה לביטים. המשתתפים ילמדו לבצע אקטים "משחקיים" מסוגים שונים.

סמ' ב' יתמקד בבחינה ולימוד של ההוראות הניתנות לשחקן וכיצד הוא מבין ומתרגם אותן למבע אישי. וכן – מה קורה לשחקן כשכל תנועה או הבעה שלו מועצמת לגודל של מסך.

הקורס ילווה בתיעוד הפעולות ע"י מצלמה וניתוח התרגילים.

עריכת מגזין – קורס מגזין סטודנטים דיגיטלי – עיוני, שנתי, בחירה

הקורס גם מרחיב אופקים וגם מכין אתכם/ן ליצירת אתר אישי.

בסמ' א' ילמדו הכלים הבסיסיים לפיתוח והפעלה של אתרים, כשבמקביל יתקיימו דיונים להתווית החזון של מגזין סטודנטים ברוח מנשר. כבר בסמ' א' נתחיל גם ליצר תוכן לפי תחומי העניין והחוזקות של כל סטודנט וסטודנטית.

בסמ' ב' יושק האתר שיהיה בנפרד מהאתר הכללי של מנשר (וקשור אליו רק כסב-דומיין). הקורס יעבור לעבודה מעשית כמערכת מגזין חיה בהובלת המנחה וביצוע הסטודנטים.

המגזין יכלול גם עבודות סטודנטים ככל שהמערכת תמצא לנכון, אבל בעיקר: עבודות שנעשו במיוחד למגזין (בכל תחומי היצירה במנשר) וכן: יצירה של תערוכות דיגיטליות, סרטוני קולנוע אנימציה ווידאו-ארט, ראיונות עם יוצרים מכל התחומים, ביקורת תערוכות, סרטים ועיצובים.

הקורס מחייב השתתפות אקטיבית ביצירה של מגזין ראשון מסוגו במכללה. הוא יתנהל בעבודה בצוותים, וכן בשיתופי פעולה עם סטודנטים שמחוץ לקורס.

תולדות הקולנוע הישראלי – עיוני, שנתי, בחירה

ההיסטוריה הקצרה של הסרט הישראלי. החל מסרטי מלחמת העצמאות דרך סרטי הבורקס ועד לקולנוע העלילתי של היום – ייחודי ומקומי, ויחד עם זאת מתכתב עם קולנוע עכשווי הן מהצד התפישתי והן מהבחינה הטכנית. ז'אנרים, מתודות ויוצרים מרכזיים.

כמו כן יעסוק הקורס בהיסטוריה והאידיאולוגיה של הסרט הישראלי הדוקומנטרי – החל מיומני גבע בשנות ה- 50, דרך כתבות ערוץ 1 הממשלתי ועד לטלוויזיה של היום: ערוצים 10, 11, 22 ה"ממלכתיים" ולעומתם ערוצים 8, יס דוקו ויוצרים עצמאיים המרבים לעסוק בפוליטי.

קולנוע מודרני אמריקאי – עיוני, שנתי, בחירה

יוצרים, סרטים וז'אנרים מרכזיים בקולנוע האמריקאי משנות השישים ועד ימינו.

קולנוע מודרני אירופאי 

יוצרים, סרטים, וז'אנרים מרכזיים בקולנוע האירופאי משנות השישים ועד ימינו.

מהפיכות המידע ביחס לדימוי סמסטריאלי

הבנה חדשה של האדם את עצמו במאה העשרים והרחבה מושגית של השינויים ושל ההתרחשויות הרדיקליות שהביאו הצילום והקולנוע בתרבות. הקורס ידון במציאות החלופית אותה מציעים הצילום והקולנוע, ביחס המשתנה בין האמת לבין שקר, בין האותנטי ללא אותנטי ועוד.

** אפשרויות בחירה גם ממחלקות אחרות, כולל מעיוני 'מנשר' ומאו"פ.

 

דגשים ומטרות שנה ג'

תחילת מחקר ועבודה על תסריט לסרט גמר שנה ד'

תרגילי בימוי לבדיקת סגנון אישי

קורסים מתקדמים בעריכה וצילום קולנוע

סדרות ופורמטים לטלוויזיה

הדרכת שחקנים

אפטר אפקטס, קורס סאונד

תולדות: קולנוע אחר, קולנוע קצר

יש לבחור 6 סדנאות + 2 קורסים עיוניים (מנשר או או"פ)

קולנוע קצר –  עיוני, שנתי, חובה

על ידי צפייה וניתוח של סרטים מצטיינים וייחודיים מכל העולם, יתמקד הקורס בסרט הקצר כפורמט ייחודי. החל מבניית נרטיב ועד להתאמת שאר הכלים הקולנועיים לשפה ולחוויות של הקולנוע הקצר.

המהפכה הטכנולוגית של הווידאו והנגישות ההפקתית, הביאו בעקבותיהן את השפה העכשווית. הקורס יתמקד באפשרות לייצר קולנוע קצר ופורץ דרך מבחינת השפה –  קולנוע מופשט יותר היוצא מהתרופפות המסגרת העלילתית.

קולנוע אחר – עיוני, שנתי, חובה

הקורס יבחן את הקולנוע המתפרץ, הצבעוני והייחודי שיוצא מאסיה, דרום אמריקה, אפריקה או כל מדינה "לא מפותחת". הקורס יעסוק בהשפעות תרבותיות, קולנוע "נאיבי" נטול השפעות, קולנוע עני, פשטות לעומת פשטנות – הקולנוע האחר כמודל ליצירה חתרנית-רדיקלית. 

מושגים בבימוי וסגנון – סדנא, שנתי, בחירה

בדיקות והתנסויות לפיתוח סגנון אישי ומיוחד בקולנוע עלילתי-קצר. מטרת הקורס היא לבדוק כיצד תסריט/סיפור מסוים יכול להתנסח כסרט בצורות שונות ומיוחדות. הקורס יראה איך במהלך גיבוש סגנון הבימוי אפשר לחזור אחורה ולבדוק את התסריט, איך אפשר למלא את החללים שבין המילים בתוכן לא צפוי – ויזואלי, קולי, תנועתי, ואיך אפשר לעבוד עם הטקסט גם בלי קשר לזרימת העלילה.

מושגים בתסריט עלילתי – סדנא, שנתי, בחירה

גיבוש תפיסה ומושגים בתסריט לקולנוע עלילתי. כתיבת וניתוח של סינופסיס לסרט קצר, פיתוח הסינופסיס לטריטמנט ולתסריט, עבודה ממושכת על התסריט בהשוואה לתקדימים כדי למצוא קול ייחודי. התסריט מקורס זה מיועד להיות סרט גמר בשנה הבאה. אבל כבר בשנה זו יתורגלו קטעים מהתסריט בקורס בימוי וסגנון על מנת לאפשר, בדרך של ניסוי ותעייה, למצוא את הקונספט ואת הטון הנכון לסיפור, לדמויות ולסביבה.

מושגים בסינימטוגרפיה (צילום קולנוע) – סדנא, שנתי, בחירה

הקורס יתחקה אחר סגנון הצילום ואחר תהליכי היצירה של כמה מגדולי הצלמים בהיסטוריה של הקולנוע. עבודותיהם ישמשו השראה לתרגילים שיתבצעו במהלך הקורס. הקורס מבוסס גם על תרגילים כיתתיים ואישיים המיועדים להרחיב יכולות טכניות, להציג אביזרים מיוחדים, אף שאינם מצויים במכללה.

בסמ' ב' יתמקד הקורס בחיפוש ובפיתוח סגנון אישי בצילום קולנוע אצל הסטודנט, כולל חיפוש אחרי לוקיישנים מיוחדים, שימושים מיוחדים בציוד וכו'.

מושגים בעריכת קולנוע – סדנא, שנתי, בחירה

במהלך הקורס יחשפו הסטודנטים לסגנונות עריכה שונים ולסוגיות מורכבות הקשורות למבנה, לקצב ולאפקטים שמחזקים את הדרמה. במסגרת הקורס תתקיים חונכות אישית לסרטי הכיתה.

קורס זה יעסוק בהבדלים בין עריכת סרט עלילתי לבין עריכת סרט דוקומנטרי, בעריכת כתבה חדשותית וסרט מתוך חומרים קיימים, וכן בעריכה יצירתית, המציעה תפיסות שונות מההצעה של התסריט ושל הבמאי.

פיינל קאט ואון ליין – סדנא, שנתי, בחירה

היכרות מעמיקה ויסודית עם תכנת פיינל קאט כמערכת אוף ליין ואון ליין מקצועית, הנותנת פתרונות של עיבוד ושל עריכת תמונה מתקדמים לכל סוגי העבודות ולכל הפורמטים בווידאו. תוכנות נלוות שילמדו: סימפוני – התוכנה השולטת כיום באון ליין, LiveType לכותרות ולטקסט, וכן Compressor לדחיסה וליצוא.

אפטר אפקטס – סדנא, שנתי, בחירה

AfterEffects  היא תכנת קולנוע המקנה יכולות ליצירת אפקטים בחדר עריכה שלא צולמו כלל. התוכנה מאפשרת חיבור דימויים ווידאו ממקורות שונים, עיבוד תמונה מתקדם לווידאו. בקורס יילמדו עקרונות התוכנה, עבודה בשכבות, יצירת KEY FRAMES, מסכות, ואפקטים. סמ' ב' יוקדש לחשיבה העיצוביות, לבניית פרויקטים באפטר ולניהולו, העמקה בתנועת.

יסודות בעריכת סאונד – סדנא, שנתי, בחירה

לימוד והכרות עם התכנה המורכבת פרוטולס באמצעותה מגבשים את פסקול הסרט. התנסות והכרה של ערכים כמו: מיקס, הוספת והורדת קולות, אפקטים. במקביל יעסוק הקורס בעקרונות אמנותיים המנחים את העבודה על הפסקול.

בימוי והדרכת שחקנים – שנתי, בחירה

עבודת הבמאי. החל מאפיון דמות דרך בחירת השחקנים (אודישנים) ועד להוראות הניתנות לכל דמות בכל סצנה. הקורס יתקיים בשיתוף סטודנטים למשחק, במהלכו יתנסו הסטודנטים בחזרות ובבימוי וצילום של סצנה באורך של כחמש דקות.

סדרות ופורמטים – סדנא, שנתי, בחירה

קורס זה יעסוק ברעיונות ובפיתוח פורמטים טלוויזיוניים ואינרנטים. כתיבה ופיתוח של סדרה אינה דומה לכתיבת תסריט רגיל, אלא מתמקדת בראייה ארוכת טווח של מנגנון המפעיל את העלילות האפשריות, את המנגנונים המפעילים את הדמויות ואת הייחוד של הפורמט המאפשר לו גם חיים ארוכי טווח וגם שמירה על צביון.

המצאת פורמט (ריאליטי, קומי, חדשותי) הינו אחד המאתגרים בתחום.

תחקיר, תסריט ואיסוף חומרים לסרט דוקומנטרי – סדנא, שנתי, בחירה

הקורס יעסוק בצורות, בכלים ובשיטות הנדרשים לצורך איסוף מידע – ארכיונים, מאגרי מידע ומרואיינים. הקורס ינסה להציג את האופציה של קולנוע דוקומנטרי המתייחס לסובב ולמרחב הציבורי בניגוד לקולנוע המבוסס על חוויה וידע אישיים. במסגרת הקורס ייבחנו שיטות העבודה והמיומנויות הדרושות לכתיבת תסריט דוקומנטרי המבוסס על חומרי ארכיון, לצד קולנוע המבוסס על סיפור אישי מתגלגל. כמו כן יידונו ויתורגלו: ראיונות וקריינות. הקורס הוא תחילת דרך לסרט דוקומנטרי ארוך נשימה (בעשיה) ויוביל לסרט גמר דוקומנטרי.

תרבות עכשווית – שנתי, בחירה

הסוגיות המרכזיות המאכלסות את תחום הדעת המכונה 'לימודי תרבות'. הקורס יקנה מיומנויות של חשיבה ושל קריאה ביקורתית במסגרת השיח התרבותי בעולם: חברה, ג'נדר, פסיכולוגיה של המונים, תרבות פנאי, צרכנות, תרבות וחברה וירטואלית, פופולריות לעומת תרבות גבוהה ועוד.

** אפשרויות בחירה גם ממחלקות אחרות, כולל מעיוני 'מנשר' ומאו"פ.

 

דגשים ומטרות שנה ד'

סיום עבודה על תסריט לסרט גמר שנה

סיום עבודה על סרט דוקו (למי שבמסלול הזה)

בחירה מקורסים משותפי עם שנה ג'

התיאוריה של סרט הגמר

ליווי ראש המחלקה לסרט הגמר

הפקה, מקצועות הסט, תעשיה

יש לבחור 3 סדנאות + 2 קורסים עיוניים (מנשר או או"פ) + ליווי סרט גמר + השלמת חוסרים

סמינר בימוי עלילתי – סדנא, שנתי, בחירה

דיון וגיבוש סופי של התסריט לסרט הגמר. הנחיות לבימוי, ליווי הליהוק, ההפקה, הצילום והעריכה.

סמינר בימוי דוקומנטרי – סדנא, שנתי, בחירה

גיבוש ובדיקת הקונספט תוך כדי שלבי צילום החומרים, בחינה ודיון של כל אחד משלבי הצילום והעריכה.

ליווי ראש המחלקה לסרט גמר –  שנתי, חובה

על כל תלמיד לפגוש את ראש המחלקה פעם בחודש וחצי, להראות לו חומרים והתקדמות בפרויקט הגמר, וכן לדווח על: יחסיו עם המנחים המרכזיים, גיבוש הצוות, תכנון אמצעים והפקה, וכו'

הפקה ומקצועות הסט – סדנא, שנתי, חובה

התפתחות תפקיד המפיק לאורך ההיסטוריה, ההבדל בין מפיק על לבין מפיק בפועל, תכנון על של הפקה, הפקה בפועל. מקצועות הסט: כיצד מתנהל סט של סרט קולנוע, מהם תפקידי: עוזר הבמאי, איש/ת הגריפ, אחראי/ת לוקיישנים, אחראי/ת ההמשכיות, מלביש/ה, מאפר/ת. כיצד משתלבות בעשייה המחלקות השונות: צילום, ארט, סאונד, הפקה ובימוי.

תאוריות עכשוויות בקולנוע – עיוני, שנתי, חובה

לצד הלימוד ההיסטורי התפתח לאחרונה גם צד תיאורטי לקולנוע. הקורס ילווה את סרטי הגמר ואתגר את התיאוריה שמלווה את העשייה

פעלולים – סדנא מרוכזת, בחירה

טריקים ופעולות מיוחדות הנוגעים בעיקר בסצנות מסובכות, מהירות ואלימות.

** אפשרויות בחירה משנה ג' וגם ממחלקות אחרות, כולל עיוני 'מנשר' ואו"פ.